Udskæring af Rådyr

Opdateret: 26. maj 2020

Efter dyret har hængt i sine. Ca 10 dage ved 4 grader. Den metode, jeg altid har udkåret mit vildt. I er det samme som mig, og så bruger, når jeg skærer lam/får ud, da de næsten har den samme strøelse og også, fordi du kan bruge dit rådyr på lidt anderledes udskæringer, end man plejer


Efter de 10 dage har kødet fået den konsistens, som jeg godt kan lide ved mit kød tørt uden på blødt under og en let nødeduft. Nu er det også letter at få skåret alt det ødelagte væv fra udgangshullet. dette skal bare smides ud ! Jeg vil ikke engang vælge at give det til hunden, da jeg ikke kan vide, om der er små splinter fra ben eller kuglen, som gemmer sig i bindevævet..


De store udskæringer

1) Hals - Halskam

2) Bov

3) Ryg

4) Bryst

5) Nyrestykke - Sadel

6) Slag

7) Køller
De stykker jeg gerne vil have til slut ud fra mine grov udskæring kan kaloriers i

Halsen: Bov: Ryg: Bryst: Nyrestyk - sadel

1) hals 1) bov 1) Råddyr Ryg 1) Råddyr Bryst 1) Kotelet

2) Hals File 2) hakket kød 2) Råddyr Chups 2) Råddyr Bryst udbenet 2) Mørbrad

3) Hals i Tern 3) Råddyr Carré 3) Råddyr Rullepølse 3) Filet


køller:

1) Kølle

2) Culotte

3) Udbenet

4) Råddyr Schnitzelser

5) yderlår

6) InderlårHals

Halsen:

Du må ud fra halsen vurdere, hvordan du synes det bedst egeren, sig til din smag ud fra den kugle, jeg har brugt, har halsen lidt en stor skade, og derfor må jeg skære det meste fra og resten af kødet bruger jeg til tern og hakkede kød
Det samme. Som med halsen

Gør jeg det samme med bovene, jeg vurderer, hvad jeg kan bruge, og hvad jeg ikke kan bruge. Hvis da alt for er meget blodansamlinger skære jeg disse fra, hvis du har hun, og du kan se boven ikke være ramt af skuet i det omfang, så plejer jeg normalt at skære det i tern koger det og servere det til hunden med dens foder. Hvis din hund også er vand til at få råt kød så dette som rent sligt for den

Du kan næsten se, hvor nyrestykket og ryggen deler sig den hvide, naturlige steg, som deler disse to stykker. Jeg har delt det med en grøn streg. Det er super enkelt, at dele disse stykker skær igennem det hele ned til benet, og når du har blottet kødet, kan du tage en kødsav eller en nedstryger og deler ryggen fra nyrestykket.


Nyrestykke - Sadel er blevet til 6 dejlige stykker Rådyr Koteletter

Jeg har valgt at skære det til koteletter
Nyrestykke koteletter
Ryggen Set Fra Oven

Her kan man tydeligt, se, hvor effektiv kuglen har været og brækket de første 6-7 ribben. Og derfor skal jeg have skåret størstedelen af udgangshullet væk, da det er helt ødelagt. Det samme gør jeg også modsat side, hvor indgangshullet er skære det væk, jeg ikke kan bruge.

Efter jeg har blot lagt ribbenene

Tager jeg en sav og saver i midten af ryggen, til jeg splitter den i to og har et stykke rygfilet på hver sin side med ribben. Da ender du ud med de bedste Råddyr Carré Råddyer Krone. Er omhyggelig med at få alt kødet at bene så meget som du nu kan, og vil, hvis jeg skulle gøre det helt perfekt, ville jeg tage noget sandpapir og gav dem en hurtig tur, så benene var helt rene og fine

Til slut sidder du med det færdige resultat lige klar for fryseren og klar for middagsbordet.Det Færdige Resultat

Jeg valgte at beholde mine bove i hele formen, da jeg har taget dem til en slagter, som kunne salte og ryge dem for mig, da jeg gerne vil kunne have nogle lækre udbenet rådyr‐køller til spegemad, som man kunne hygge sig med rundt om bålet med en kold øl i hånden og lidt, lækkert røg mad til smagsløgene


Slut resultat endte ud med

1) 6 stk. Koteletter

2) 2 Stk. Tern

3) 1 Stk. Suppe hals

4) 2 Stk. Køller

5) 1 Stk. Bov til grillen

6) 2 Stk. Carré / Kroner


Job well don nu skal der bare laves dejligt mad

Håber, dette kan hjælpe dig.

Du er ALTID Velkommen til at tage kontakt til mig for at høre nærmere.

Indtil vi ses igen. Pas på jer selv derude. Husk, at. Skyd lige! Et dårligt skud kan aldrig tag TILBAGE1.995 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle