Smagen af efterår - opskrift på risotto med duebryst!

Risotto kan laves alle dage, lige fra hverdage til festlige lejligheder. Den er også god at tage med ud i naturen og lave over åben ild....I denne opskrift har Emil lavet en fantastisk duerisotto, nem og lige til at gå til for alle. Risotto har en cremet konsistens og giver en elegant smagsoplevelse som passer godt til skovduebryst.

Opskrift

Risotto med svampe og skovduebryst

Til 4 personer

Du skal brug:

8 Duebryster

1 liter hønsebouillon eller vand

1 skalotteløg

2 fed hvidløg

1 stilk frisk timian eller rosmarin

300 g risottoris

1 dl hvidvin

150 g blandede svampe

30 g smør, skåret i tern

50 g friskrevet parmesan

Havsalt og friskkværnet peber

Fintrevet skal og saft af usprøjtet citron

2-3 spsk. olie og 10 g smør til sautering

lidt persille eller trøffel til topping


Fremgangsmåde:

Bring bouillon eller vand i kog i en gryde og stil den til side.

Hak skalotteløget og del svampene i mindre stykker.

Varm olien op i en pand til den er rygende varm.

Lig duebrysterne på panden med skindsiden ned af og steg dem i 3 minutter på hver side. Lad kødet hvile i mindst 10 minutter mens du forberede risottoen.

Tilsæt lidt mere olie og smør til panden. Sauter skalotteløget og hvidløg til glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt svampene og rist dem i 3-4 min.

Tilsæt derefter risen og sautere videre i nogle minutter.

Tilsæt hvidvin og lad den koge ind i risene.

Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene. Kom hakket timian og rosmarin ind. Lad risene koge i 15  min., så den er møre, men stadig med lidt bid (al dente). Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (kontrollere din bouillon om den er meget saltet ellers justere derefter salt mængde).

Tag risene af varmen, og rør smør i tern og revet parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon for at få den rette konsistens). Smag til med salt, peber samt citronskal og -saft.

Skær duebrysterne i ca. 1 cm tykke skiver.

Anret risottoen i en skål og kom revet parmesan på. Lig duebrysterne på toppen og drys med lidt hakket persille eller friskrevet trøffel. Spis den med det samme, så den holder sin bløde konsistens og biddet i risene. Velbekomme!

39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle