"Elg" Bøf Ragout

Vi skal have vildt tilbage i køkkenet. Dette er en af mitforslag til hvordan vi kan få vildt mere ind i vores madlavning. Jeg finder en dejlig ro ved at kunne gå ned i fryseren og tag et stykke dejlig kød op som jeg ved jeg selv har nedlagt. Og ved at dette stykke‐kød ikke kunne have haft et bedre levevilkår som den har haft. Derefter at kunne lave et lækkert måltid og servere det for venner eller familie og se deres store glæde ved at nyde dette måltid !

Til 4 personer

Det skal Du Bruge:

  • 1 ½ Kg Vildt kød ( Elg)

  • 300 g. Røget flæsk

  • 4 stor gulerod

  • 3 løg

  • 2 porre

  • 4 fed hvidløg

  • 2 dl rødvin

  • 2 dl Cocnac

  • 3 spk Paprika

  • 3 spk sød Paprika

  • 3 spk Røget Paprika

  • 3 spsk Timian

  • 3 stk Små tørret Chilli

  • 2 Dåser flået Tomater

  • 4 spsk. tomatkoncentrat

  • 3-4 Laurbærblade

  • 5 Dl oksebouillon

  • Olivenolie

  • 600 gram Pasta

Fremgangsmåde.

Trin 1)

Skær Elg‐kød og Røget flæsk ud i 3x3 tern. Dette gør at du får en langt bedre struktur samt koge tiden bliver det samme.

RistElg kødet på en tør RYGENE VARM pande. Brun kødet godt af på alle sider. Kom kødet i en gryde.




Trin 2)

skær løg hvidløg pore. Gulerødder ud imellem grove Chunks. Kom lidt olie på panden Brun‐løg og hvidløg af til de får en gylden kameraliseret struktur. Kom derefter Porre og gulerødder på panden og lad det små simre sammen. Tilføj dette til kødet. Kom Røget flæsk på panden samt tomatpurren og kameralinser dette til sidst kom de tør krydderier sammen med flæsket og rist det af. kom Cognac på kog det ind derefter kom. Rødvin og kog det ind. Tilføj flåede tomater på og kog det op hel det over til kødet. Bland det hele sammen. Smag til med lidt salt og peber




Trin 3)Forvarm oven på 180 grader Kom hele grydens indhold i et ildfast fad pak det ind i sølvpapir som log. Hvis du har en stegeso vil dette være at fortrække.

Kom det hele ind i oven og giv det 30 minutter på 180 grader, stil der efter oven ned på 90 grader og giv det 3-4 timer i oven..





Trin 4) Pasta

Tag en stor gryde sæt 1 liter vand og 33 gram salt over at koge. Kom pastaen i kog det i 6-7 minutter. Hæld vandet, sigt det godt men mens pastaen stadigvæk har kogevand ved sig hel det tilbage i gryden at montere det med 4 spsk god oliven‐olie det vigtigt at du bruger en stor gryde og den målforhold der vil du altid få den perfekte pasta hver gang.

5) Servere

Du kan enden tag og servere det hver for sig. ELLERS kan du gøre den lækreste måde.

Tag 5-6 Spsk af kødet og tag hvad der svarer til 1 person‐pasta ved dette sammen i en lille gryderør det hele godt rundt. Riv en god parmesan over og frisk snittet basilikum

Velbekomme

0 visninger
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon