Knivskarpe valg til dit køkken

Opdateret: 13. dec. 2017

Hvilken type kniv/skærebræt skal du vælge?

Zen savtakket, Ran kokkekniv, Gou Santoku,Gou Udbenerkniv, Tsuchimon,

Tsuchimon steak knive, Wood4Food Rund, Wood4Food Art.


Wood4Food Til alle super knive kræver det et super skærebræt.

Jeg har været så utrolig heldig at få fat i to Egetræs skærebræder fra Wood4Food. De er absolut i verdens klasse inde for kvalitet og holdbarhed. Så spørger du nok hvorfor skal jeg vælge Egetræ til mit køkken, det er da ikke nomalt at bruge og NEJ det har du fuldkommen ret i det ikke er. Men igennem historien har vi brugt de store Egetræskove til Vintønder smat Træskibe. Da vores store skove var ved at blive hugget ned til dette, fandt man de billigste træsorter som Birketræ, men dette er absolut det værste man kan bruge - da birketræ vil trække fugt og vand i sig, med tiden bliver det svært at holde rent. Egetræ er en meget hårdfør træsort, så med omtanke og vedligeholdelse kan de holde i mange år. Hvis du giver det lidt kærlighed med lidt olie og knofedt øger du leve tiden.


Om Wood4Food

Er et firma som har specialiseret sig i bæredygtigt produktion af trævare til køkkenet, og disse skærebrætter er lavet af nøje udvalgte Egetræ'er fra Karpaterne. De er ikke kun Europa's største bjergkæde men de huser også Europa's største kronhjort. Med Wood4Food støtter du bæredygtigt skovbrug.


Hvad skal jeg vælge af kniv??

Det kan umiddelbart virke uoverskueligt, men det er faktisk ikke så vanskeligt endda.

For mig er en god kniv - En kniv som er kirurgisk skarp hele tiden. Den skal ligge godt i hånden.

Derfor falder valget på Yaxell når valget af kniv skal tages. Yaxell giver mig på alle punkter den topkvalitet som jeg ønsker af mit udstyr.

Et godt tips til at finde den rette længde på de store knive
Hold knivspidsen ned mod skærebrættet og hvis du kan løfte hele knivlængden uden samtidig at løfte skulderen, så er det den rigtige størrelse for dig.


Hvilken type kniv skal jeg vælge til opgaven:


Zen 23 cm savtakket :

Den savtakket kniv gør det lettere at skære igennem en hård eller en glat overflade, den er velegnet til at bruge på Finsnitning af kål,løg.

men især er den velegnet til

Flæskesteg samt fjerkræ


Ran 20 cm "Store" kokkekniv:

Den vigtigste kniv i et køkken er kokkekniven.

kokkekniven er udformet til at gøre den langt mere anvendelig til alle typer opgaver, lige fra at kunne snitte de allermindste grøntsager til at skære de flotteste kødstykker. Men for at kunne håndtere denne kniv til fuldt, som en prof, tager dette tid at lære og mange snit i fingrene før du lære at beherske dens teknikker.

velegnet til

Snitte, hakke og skære i frugt, grønt og kød


Santoku 16 cm kniv

Er den kniv jeg har anvendt mest i køkkenet,da den er utroligt alsidigt med dens korte blad. Du kan anvende den til mange forskellige arbejds opgaver, hvor det kræver større præcision . Kan også bruges som en kokke kniv.

særlig egenet til

Snitte, hakke og skære i frugt, grønt og kød


Gou 15 cm Udbenerkniv

Er en af mine ynglings udbener. Jeg har brugt den meget lige fra udbening til opdeling af vildt og fisk.

Med dens smalle blad og skarpe spids bliver det nemt at komme rundt i de selv smalleste leder og kanter. Derfor er denne kniv det rette valg for opdeling kød fra ben uden at ødelægge kødet.

velegnet til

Fjerkræ samt opdeling af kød


Tsuchimon 15 cm "lille" kniv

Dette er en af de knive du heller ikke kan undvære i dikøkken. Denne model er utroligt velegnet til præcisionsarbejde, snitte de fineste løg eller de tyndeste løgringe eller bare skrælle ting.

OBS:

hvis du ikke er kendt med at håndtere super skabe knive - vil jeg råde dig til på det kraftigste at vælge en korter kniv 8 cm eller hvis du er lidt mere øvet 12 cm, da uheld kan ske meget hurtigt og derfor vil en 15 cm ikke bare nive lidt men give dig ar.


Tsuchimon 11 cm steak knive

Dette er ikke en kniv du slikker på - for at nyde den sidste dråbe sovs ! Steak kniven er lige så ultra skarpe som de andre kokkeknive og derfor kan den skære selv de tykkeste højrebs bøffer eller de groveste sandwich boller, som det var en varm kniv i smør.


knive er som biler

Nu har jeg fortalt lidt om hvad der er at finde i mit køkken. men som sagt så er dette min holdning om hvilken en kniv som er bedst for mig som person. Men dette kan sagtens være at disse knive overhovedet ikke føles som et godt valg for dig. Derfor er mit råd til dig - gå ud og føl dig frem. Mærk - dem hold dem - få din helt egen mening om hvad en god kniv skal kunne give dig samt hvad opgaver du skal bruge den til. Som en kok sagde til mig engang Knive er som biler enden er du til den ene eller den anden model.


63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle