Sommerbuk Som Sicilianske kødboller
Opdateret: 15. nov. 2020

4 Personer
Ingredienser Tomat sauce:
2 Ds flået Tomater
1 Ds Hakket Tomater 3 stk Løg
4 Fed Hvidløg
3 tsk Timian
3 tsk Rosmarin
6 stk Lauerberblade
4 Dl Hvidvin eller grøntsagsfond
1 Ds Tomat pure

Kødbolle Fars:
1 Kg hakket Rådyr
400 G Røget Bacon eller flæsk
3 stk Løg
3 stk Æggehvider
1 stk Æg
2 Dl Mælk
1 Dl Hvidvin
2 spsk Peber
2 Tsk Salt
Krydderier til Fars:
2 tsk Timian
2 tsk oregano
2 tsk paprika
2 tsk rosmarin
2 tsk basilikum
2 tsk Muskatnød
2 tsk chilipulver
2 tsk kardemomme
Tilbehør:
400 g spaghetti, kogt al dente
50 g parmesan, friskrevet
Frisk basilikum
Sådan gør du
Tomat saucen:
Hak dine Løg og hvidløg i den ønskede størrelse. dette betyder ikke så meget hvor store de er da vi skal blende hele til sidst
sæt en gryde over med olie, varm det op til middel varme tilsæt Løg og hvidløg. la det stå og riste stille og roligt til de er glasklare. de må ikke blive brune. Tilsæt derefter tomatpure og det små karamellisere til det dufter sødt af tomat. tilføj så hvidvinen eller din grøntsagsfond la det koge ind til en tyk masse. kom flået tomater og hakket tomater på og lad det simre ned til en tyk sauce. Brug en stavblender eller en blender til at kører din sauce til en jævn glat sauce. smag til med salt og peber lidt citron eller eddike samt sukker. sæt det tilbage og lad det små simre videre
KødBollerne:
Hak dit røget flæsk/ bacon til en mellem grov. Kør løg og hvidløg sammen med flæsket. Kom det hele sammen i en røreskål sammen med dit rådyrkød i samt 2 tsk salt PAS PÅ med saltet dit røget flæsk er også salt. kør din fars sejt ca 2 minutter. tilsæt så Hvidvin Eller fond, Æg, Mælk, krydderier, mel og kør det til en jævn masse. må gerne være fugtigt hvis det ikke er fugtigt giv det en lille dryp vand til den ønskede konsistens
Sæt en pande over med olie og noget smør. dyp din ske i kold vand og form dine kødboller til den størrelse du ønsker. steg dem færdig på panden
koger du pastaen mens bollerne steger færdig
Anretning
Lig dit pasta i bunden af din tallerken. kom derefter det ønskede antal kødboller og hæld den tykke tomatsauce hen over kom Basilikum og frisk revet parmesan på til slut dryp lidt koldpresset rapsolie hen over eller olien olie
Nydes med Kold tør hvidvin eller en god stærk rødvin og masser af brød til
Knæk og Bræk Og Velbekommen

Goditi i rinfreschi