Den perfekte Pariserbøf


2 personer:

300 Gram vildt-kød

Ca.150 Gram, kød p.r Bøf

Tilbehør

2 rå æggeblommer

1 mellemstort rødløg i fint snittede tern

2 spsk. fint skårede tern af syltet rødbede

2 spsk. kapers

1-2 spsk. friskrevet peberrod

1-2 spsk. pickles ellers syltet agurk i fine tern

1 tsk. dijonsennep og mayonaise

Salat efter smag

Godt kvalitets brød, enden mørkt eller lyst efter smag

Olivenolie, salt og peber


Fremgangsmåde:

Kør dit vildt kød igennem kødhakkeren 2 gange for at binde vildt kødet bedre sammen, derved

får du en bedre bindings evne.

Del kødet i to. Form det til to ikke alt for tykke bøffer. Sørg for at dine bøffer og brød er lige

store, ellers skær brødet til, så brødet har samme størrelse, da brødet ikke skal dominere retten

Varm olien op på panden til den er rygende varm/ eller så varm du kan tillade det. Steg

bøfferne, kom derefter salt og peber på hver side. Sørg for at bøfferne får en dejlig sprød

stegeflade, steg bøfferne ca.4 minutter på hver side. Læg bøfferne på en tallerken, og lad dem

trække i 4-5 minutter.

Kom olie på din varme pande, og læg brødet, og steg det til det er gyldent og sprødt.


Anretning:

Smør dit brød med dijonsennep og mayonnaise

Kom salaten på og læg derefter bøffen på, kom resten af tilbehøret ovenpå bøffen

Løg, rødbede, kapers, Pickles, æggeblomme, og kom til sidst revet/skærpet peberrod ovenpå

toppen. Drys lidt god flagesalt til slut.

Knæk og bræk

Godt at vide!

Kødet kan komme alle steder fra på dyret, det helt op til dig selv, hvad du ønsker at bruge. I

denne opskrift har jeg brugt rådyr, hvor kødet kom fra borg, køller, hals og ribben. Dette betyder

ikke at du ikke kan bruge andre udskæringer eller en anden type dyr. Det helt op til egen

fortolkning.

Mange folk mener at vildtkød skal være gennemstegt, helst over 70 grader. Dette er en gammel

skrøne som vi skal have nedbrudt. Vildtkød må meget gerne være rosa, da, hvis du

gennemsteger dit kød, kan risikere at det bliver sejt og kedeligt, og du fremprovoker den

jernede smag, som der kan være i vildt kød. Derfor altid tilbered dit vildt ved den rette

temperatur, og du vil opnå det lækreste resultat.

91 visninger
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon