Bræk et Rådyr

Opdateret: 1. apr. 2020

Nu står Bukke jagten for døren,

det at skyde en buk eller et rådyr er jo det letteste ved jagten. det er overstået på et split sekund. Men så kommer det tidskrævende arbejde, og det er at få det hele vejen til middags bordet. Jeg vil lave et lille indslag, om den måde som passer mig bedst, med at få et dyr hjem fra marken til modningsprocessen.


ER DETTE DEN RIGTIGE MÅDE?

Jeg har prøvet at stå på jagten med et nedlagt dyr og tænkt, er dette den rigtige måde at gøre det på, heldigvis har jeg altid haft en mulighed for at kunne spørge ind til hvad andre jægere gjorde. og fundet frem til den måde som jeg synes passer mig bedst, dette vil jeg gerne dele med jer.

I dette oplæg vil jeg tage jer med ind fra det øjeblik efter skuddet er afgivet, og dyret er fundet, og skal brækkes.


De Første Snit


Jeg starter altid med at få lagt dyret i den mest stabile stilling som muligt. Hvis du har mulighed for det, så læg to passende størrelser sten på hver sin side af dyret så du få lagt den i en låst arbejdsstilling..

Rækkefølge

1) start fra spidsen af brystet, og læg et snit hele vejen til hagen.

2) skær bug skindet af, til du blotter maveskindet

3) læg et snit fra bugen, og hele vejen op til brystbenetKnude på spiserøret!

Her er jeg startet nede fra brystets start, og skåret hele vejen op til kæben.

Gør ikke som jeg og skær hul på luftrøret! da du snild kan ødelægge spiserøret, og det er dette vi gerne vil have slået knude på.

Du kan snild kende forskel på disse to ting, luftrøret er det lange hårde hvide raflede rør det føles som et Flexrør.

Spiserøret er vedhæftet til luftrøret omme bag på. Det er meget let at adskille de to fra hinanden, dette kan gøres med to fingre hele vejen fra bunden til toppen.

Her har jeg slået knude på spiserøret, og er nu helt sikker på at knuden holder tæt så jeg trygt kan gå videre med at brække dyret. Jeg er nu sikker på at maveindholdet bliver i maven og ikke kommer ud over dyret.

Hvis det er vanskeligt at slå en knude på spiserøret, så brug din kniv, den gør det let at skrabe det rent for sener, og andre glatte ting så det bliver et let ru overflade så kan du slå en knudeJeg vælger at skære penslen af, er det et hundyr gøres det samme. Det gøres ved at tage et fast greb i bug huden løfte op og med kniven laver jeg et vandret snit, dette for at jeg er helt sikker på at få fri adgang til maveskindet samt at jeg ikke får prikket hul på noget af indmaden.
Så er skindet fjernet det behøver ikke at være så stort et område der skal fjernes, dette vises bedre på et billede. Nu har du rigeligt med arbejdsplads og kan se hvad du skal gøre


Læg et lille snit på langs af buen kun lige stort nok til du kan få lagt to finger ind under, mellem dine to fingre lægger du kniv spidsen og med en let rolig bevægelse lader du kniven gøre sit arbejde.

Jeg skær hele vejen op til brystbenets spids, nogle vælger også at flække det hele vejen ned. Men min egen personlige holdning til dette er at jeg vil blotte så lidt af kødet som muligt, ved at åbne helt op for dyret. derfor holder jeg den kun lige til brystbenet


Nu skal alt indmaden løsnes og trækkes ud.

Først skærer jeg rundt om endetarmen løsnes. trækker den ud fra sin plads og laver en knude på den så de sidste efterladenskaber ikke kommer ud på dyret, alt imens jeg er i den ende, løsnes blæren med stor forsigtighed, uanset om den er fuld eller tom så vær altid forsigtig med den.

Jeg har altid en lille plastikpose med for en sikkerheds skyld til at lægge hen over den før den løsnes, og når den er forsvarligt nede i posen tager jeg med to finger og griber om den, klemmer til og trækker den ud af sin fæstning og ned i posen. nu kan den tages ud af dyret uden risiko for at den tømmes i dyret.

Derefter

Jeg bruger kniven til at skære bughinden løs hele vejen rundt så jeg kan komme helt ind til de vigtige organer (hjerte og lunger)


Hjerte

Lunger

Spiserør

Luftrør


Et Perfekt Hjerteskud

Du ved det er et perfekt hjerteskud når det eneste du får ud, er et flået stykke kød som engang har været et hjerte

Det Var Engang Et Hjerte


Nu er det hele kommet sikkert ud i et roligt tempo, tag altid den tid det tager! Uanset hvor mange der sidder og kigger på eller hvad klokken er!

Hvis dine jagt venner samles for at se det nedlagte bytte, så tag dig altid den tid det tager at brække dyret i det tempo du føler dig tilpas med. Hvis folk kommer med hentydninger eller kommentar til arbejdsgangen, så kan du jo altid tilbyde dem at de kan bidrage med hjælp.Nu er der kun tilbage at tage den i Hoved og i - - -

med en let vuggende bevægelse frem og tilbage tømmes den for blod og andre ting

Arbejdet welldone nu skal dyret bare hjem og flås og skær ud.

Håber dette kan hjælpe dig.

Du er ALTID Velkommen til at tage Kontakt til Mig for at høre nærmere


202 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle