Sådan Forlægger du et Rådyr

Opdateret: 28. maj 2020


Nu er dyret kommet med hjem, jeg vælger altid at lade dyret "stresse af " ved det, mener jeg, at kødet får lov til at falde til ro og lade Rigor Mortis / dødsstivhed indtræffe ca 2-4 timer alt efter hvad temperaturen er. Dette gør, at kødet trækker sig sammen og skiller sig letter ud fra skindet.


Op og Hænge..


Jeg synes ikke rigtig og forkert måde, at pelse, et rådyr, dette er igen et personspørgsmål, hvad passer dig bedst. Jeg har fundet den måde, som passer mig. denne måde vil jeg gerne dele med jer, som sagt er dette min måde at gøre det på, som kan være med til at give dig en ide til at finde din egen måde.

Start altid med at få den op at hænge, så du har den i perfekt arbejdshøjde for dig


Opstart

Jeg starter med at lave et lodret snit oppe fra "knæled" og ned til buen, hiver ud i skindet og begynder et roligt tempo at føre kniven i en vinkel ind på skindet, så jeg letter, får adskilt skind og kød fra hinanden. la Kniven gør arbejdet og træk stille og roligt, tag det altid i dit tempo, så du bedst føler dig komfortabel med


Køllerne

Køller og bug.

Arbejde dig fra side til side, når du er færdig med den ene kølle,begynd så på den anden, når jeg har løsenet alt skindet fra top til bue på begge køller

For at få bedre plads til at arbejde i, tag og løsne maveskindet fra køllerne og hele vejen ned til borgen. Når skindet er løsenet, vender jeg fokus på spejlet og ryggen


Spejlet og Ryg.

Da dyret har fået lov til at hænge den tid, hvor det har kunnet falde til ro, er det superlet at kunne flå dyret.. Bare, et ordentligt greb, og så kommer skindet af. træk i et hårdt, roligt tempo ned ad, og lad skindet komme af i sit eget tempo. Hold et fast pres på skindetNøglebenet.

Jeg trækker lige skindet ned til køllen, og ryggen møder hinanden. Det, før nu jeg vælger at flække nøglebenet, jeg har set mange gøre det, ide i marken får, at bedre at kunne tag‐endetarmen og blæren ud. Dette er også fint. Men i min optik kan jeg bedst lide at vente, til jeg kommer ind i ordentlige omgivelser, så jeg ikke risikerer at få alt muligt, snusk på mit kød og risikerer at ødelægge køller og mørbradene. Jeg bruger en helt ganske aftenlig nedstryger til dette job.

.

Nøglebenet

Det kan gå galt

Jeg var lidt for. Ivrig, tog lidt for hårdt fat i skindet ! Resultatet blev, at skindet delte sig på grund af skuet, havde lavet et godt, stort hul i siden, og derfor gjorde skindet op delt. Men noget er ikke så slemt, så det ikke kan reddes og derfor måtte kniven i gang med at skære igen og skindet ned på samme niveauNorma oryx .308 Winchester 9.7g

Norma well don

Som man kan se, har en 308. Norma Oryx gjorde sit arbejde. Tag derfor dine forholdsregler, og arbejd stille og roligt omkring udgangshullet med kniven, da du let kan skære dig på bensplinter eller rester fra patronen. Når der er sådan et stort område, der påvirkede af skuet, er der også meget, der skal skæres fra, og derfor er der også meget kød spild

Bryst og bov

Bovene

Efter at have kommet under udgangshullet kan jeg arbejde videre på bovene, og dette er fuldkommen på samme måde som på køllerne, dog her, starter jeg fra brystet og ned af, da det er lettere på skindet og arbejder mig stille og roligt rundt omkring dem, og trækker skindet hele vejen ned til hovedetSamler alt skindet på ved hovedet

Jeg vælger at ligge et snit der, hvor jeg vil dele hovedet fra halsen og derefter bruger igen en ganske almindelig nedstryger til, at skærehovedet fra halsen, da den er smal og tynd og let, kan komme imellem halshvirvlerne, når du kan mærke, at halshvirvlerne er skilt fra hinanden, jeg vælger også i samme stund af skære forbene af

Det færdige resultat

Dette er så det færdige resultat og klar formodning, processen træder ind, jeg plejer at have mit vildt, et sted, hvor jeg kan regulere temperaturen, jeg er så heldig at kunne hænge det til modning i en garage, hvor kan styre temperaturen, jeg vælger at sætte min temperatur på 4 grader, da den bedste modning temperatur sker mellem 2-6 grader i alt 40 graddage af 4 grader, skal den hænge i 10 dage ! dette er dog tommelfinger reglen, men kød kan ikke skæres over en kam derfor vil jeg råde dig til at kigge til et dagligt jag næsten hver 6 time, da det hurtigt kan forandre sig. hæng altid et modning net over, så du holder uvedkommende dyr væk fra dit kød. Kødet skal have en, tør overflade samt have en let modnet duft af en let nøde duft.

Håber, du kan bruge dette til noget samt tage det med ud i praktisk

Du skal være velkommen til at tage kontakt til mig står altid klar for en god snak

Men indtil vi ses igen ! Pas på jer selv, OG HUSK AT SKYDE LIGE! ET dårligt skud kan aldrig tags

TILBAGE144 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle