Vinter Tjur Med Sprød Pom Anna


wood grouse (Tetrao urogallus)

4 Personers:

Sprød pom anna

50 gr. smør Kartofler (16-20 stk alt efter størrelse) Timian, salt og peber

En metalring – 16 cm i diameter – du kan også bruge små metalringe i person strøelse


Tjur sauce: 100 g bacon ½ stk løg 2 spk smør 6 dl vildt kræft 2 ss ribsgele 10 stk enebæe 2 dl Crème Fraîche 38% 1 dl fløde

Kød 2 stk tjur 1 ts salt ½ ts peber 2 spk smør


GRILLET ROSENKÅL 200 g rosenkål 2 ss olivenolie 100 g hasselnødder 1 spk smør

Kartofler:


Skræl kartoflerne. Skær dem i helt tynde skiver, på et mandolinjern.eller ultra tyndt. Smelt smørret i en lille gryde. Hak timianen.Tænd ovnen på 230 grader. Placer metalringen i et ildfast fad. smør samt bagepapir i bunden. Læg kartofler i ét lag hele vejen rundt. Pensle lidt smør på kartoflerne, drys med let hånd salt og peber og timian. Læg endnu et lag kartofler, de skal ligge forskudt i forhold til laget nedenunder. Pensle lidt smør på og fortsæt til der ikke er flere kartoffelskiver samt krydder med salt og peber. kartoflerne falder lidt sammen når de bliver bagt i ovnen. Slut af med at pensle det øverste lag kartofler med smør og drys lidt rosmarin, salt og peber på toppen.

Læg stanniol over ringen og sæt fadet i midten af ovnen i 25 minutter. Efter 25 minutter fjerner du stanniolen og giver kartoflerne yderligere 35 minutter, evt. med grill tændt for oven. Når de 35 minutter er gået stikker en urtekniv i midten og mærker om kartoflerne føles møre. Hvis de stadig virker hårde giver du dem lidt mere.

TIPS: Kogte kartofler med urter eller kartoffelmos er også godt til vildt.

VILDTSOVS:

Finhak bacon og løg, og svits i en gryde med smør til gyllen, ca. 10 minutter. Hel over fond og kog op. Rør inn ribsgele, knus einebær, Crème Fraîche og fløde. La småkoge til sausen tygner, ca. 20 minutter. Sig sausen og rør ind en ekstra ske med ribsgele. Rør til smelter. Smag til med salt og peber og eventuelt lit sitronsaft.


Kød: Krydre tjuren brystene med salt og peber, og brun rask på begge sider i en varm pande med smør. Lig dem over i et ildfast fad og steg videre i ovnen i ca. 5 minutter. La kødet hvile ca. 15 minutter før servering. På en skærebræt eller rist med luft under


GRILLET ROSENKÅL: Sæt ovnen på 250 °C med grill på. Grovhak rosenkål, vend med olie og fordel i et ovnfad Grill øverst i ovnen eller hvad der passer til dig, i ca. 7 minutter. Rør af og til. Hak nødder og la dem stege med de sidst 2 minutter. Vend ind lidt smør og server til tjur og kartofler med saus.

TIPS: Brug gerne et stekgetermometer når du tilbereder vildt. Det er hurtigt gjort at oversteg det og da blir kødet tørt og får en lidt strammere smag af jern. Kernetemperaturen på tjur bør ikke overstige 57 °C.
170 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle